Få styr på de nuværende designtrends på badeværelset

MGDK — 14. maj 2022 18:52

Annoncørbetalt indhold

Tiderne skifter, og det samme gør vores smag, når det kommer til indretningen på badeværelset, men det kan selvfølgelig være svært at følge med i de mange forskellige trends, der florerer i øjeblikket, når det kommer til badeværelset. Derfor er der her samlet 5 forskellige trends, der kan bruges til at skabe et flot og moderne badeværelse, som man vil nyde selv at bruge, og som man trygt kan henvise gæsterne til.

Når det gælder badeværelser, så går tidens trends generelt ud på at bringe organiske former og farver ind på badeværelset samtidig med, at man leger med mørkere nuancer og bryder med det minimalistiske udtryk, vi danskere ellers har været så glade for de sidste mange år.

Bring naturen ind i badeværelsets materialer

En af de helt store trends, når det gælder badeværelsets design, er at bringe naturen med ind på badeværelset. Det gælder selvfølgelig både i forhold til detaljer såsom planter og lignende, men det gælder især også, når det kommer til de materialer, der bruges på badeværelset.

Det er altså utrolig populært med fx fliser, som afspejler naturen udenfor. Sandsten er fx blevet et utrolig populært materiale, fordi der både tilføres noget natur og tekstur til rummet, som er nemt at få de små detaljer på badeværelset til at matche med. Udover sten, er det i øjeblikket også blevet meget populært med træ som materiale. Det kan fx være i forhold til hylder og knager samt vaser og skåle af træ.

Lad indretningen blive inspireret af naturens organiske former

Udover at naturens materialer bringes med ind på badeværelset, så er en af tidens helt store trends at lade sig inspirere af naturens former. Det gælder de organiske, runde og uregelmæssige former, som man ofte ser gå igen i naturen. På badeværelset er det oplagt at bruge disse former, når det kommer til badeværelsets detaljer såsom spejle og eventuelle tæpper. Det kan være med til at tilføje blødhed og liv til rummet.

Integrerede afløb langs vægge og hjørner

Når det kommer til badeværelset, så har man oftest fokus på armaturet, men faktisk så gælder en af tidens helt store trends afløbet i brusenichen. På grund af det store fokus er der nemlig kommet et væld af forskellige muligheder, når det gælder afløb, og det giver god mulighed for at finde et afløb, der passer perfekt til ens personlige stil.

Der findes fx flotte og minimalistiske linjeafløb, der lader elegante løsninger til badeværelset. Er man udfordret på pladsen, kan man med fordel også gøre brug af et såkaldt hjørneafløb.

Berøringsfrie håndvaske og skraldespande

I takt med at teknologier bliver bedre og billigere, ser man også, at disse bliver implementeret i private boliger. Det gælder selvfølgelig også berøringsfrie designløsninger i form af fx håndvaske og skraldespande. Det er nemlig både hygiejnisk og let, og samtidig mindsker man også mængden af rengøring, der er nødvendig i dagligdagen.

Brug farver i indretningen – også på væggene

Hvor vi tidligere har gået efter badeværelser og andre rum i hvide nuancer med klare og rene linjer, så er vi langt mere tilbøjelige til at eksperimentere med farverne. Det gælder især på badeværelset, fordi dette er et af de rum, som vi bruger mindst tid i. Derfor kan man også tillade sig at finde de lidt kraftigere farver frem, når badeværelsets vægge skal males. Det er især grønne, blå og rødlige nuancer, som vi eksperimenterer med på badeværelset.