Få indblik i grønt byggeri på boligmesse

Redaktionen — 27. mar 2019 12:21

Hvordan vil by- og boligformer tage sig ud i fremtiden? Det kan du få svaret på ved den kommende messe Building Green Aarhus, hvor bæredygtighed er omdrejningspunktet.

Der er stor fokus på bæredygtigt byggeri i disse år, både når det gælder de små bygherre, der står for at skulle opføre deres eget hus til de store der skal stå for at opfylde fremtidens boligbehov i byerne.

Og derfor er der gode nyheder til dem, der interesserer sig for at bygge grønt, og har mulighed for at tage til Aarhus og kigge nærmere på, hvad der er af muligheder nu og i fremtiden.

Udviklingen går stærkt for tiden, og det kan være svært at følge med i alt, hvad der sker inden for et område som bæredygtige by- og boligformer bliver præsenteret på Building Green.

Building Greens fokus ligger på bæredygtigt byggeri, arkitektur samt løsninger, og vil byde på såvel inspiration som vidensdeling for alle med interesse for grøn innovation.

Umiddelbart er messen tiltænkt byggebranchen, men der er ikke noget i vejen for at tage afsted, hvis du overvejer at bygge dit eget hus på en bæredygtig måde og få inspiration til bl.a. valg af materialer eller hvis du er interesseret i byudvikling.

Hvad er bæredygtigt?

Ved bæredygtigt byggeri skal der tænkes langsigtet og der skal fokuseres på såvel ressourceforbrug som energiforbrug, men når det kommer til byplanlægning og de boligformer, der hører sig til her, skal der tænkes i mere end materialer og økonomi.

Kristina Jordt Adsersen, segmentschef for boligbyggeriet i LINK Arkitektur, siger til danskbyggeri.dk, at det også handler om social bæredygtighed og at satse på fleksible boliger, der er i stand til at understøtte flere typer af livsmønstre og fællesskaber.

Bæredygtige bysamfund

Bysamfund der kæmper for at overleve med tomme lejligheder og detailhandel, der ikke kan løbe rundt, er en af de andre emner der tages op på den kommende messe.

Er det muligt at genopfinde den danske by, så byer og områder der affolkes, igen kan blive attraktive?

Det mener rådgivningsbureauet LivingCities, der også er blandt dem der skal holde oplæg på messen.

De sætter blandt andet spørgsmålstegn ved om den byfortætning og det højhusbyggeri, der finder sted i såvel Aarhus som flere andre danske byer er vejen frem, og om der ikke er andre måder at løse de nuværende udfordringer på end at bygge tættere og højere.

Building Green Aarhus-messen finder sted i Aarhus 3. og 4. april 2019.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *