Få en god nats søvn med set rigtige lys i soveværelset

Redaktionen — 21. feb 2019 10:20

Søvn er livsvigtigt, og derfor kan det godt betale sig at se på, om indretningen af soveværelset er optimal i forhold til.

Soveværelset er det rum, som vi opholder os mest i. Et soveværelse behøver egentlig ikke andet end en seng og god belysning - andre ting kan virke forstyrrende eller være dårlige for indeklimaet.

Her kan du se, hvilke ting du skal overveje omkring belysning, når du indretter soveværelse.

Lys i soveværelset

Der er to slags lys i soveværelset, du skal se på. 

  1. Naturligt lys.
  2. Elektrisk lys.

Det er ikke rart at vågne med solen lige i ansigtet to timer, før du egentligt skal op – og slet ikke, hvis det af den eller anden grund er blevet sent, før du er kommet i seng aftenen før, ligesom det kan være svært at falde i søvn, hvis det er lyst uden for.

Derfor skal du overveje, hvordan du har det med morgenlys, inden du vælger hvilke rum der skal bruges til soveværelser, hvis du er i den heldige situation at skulle bygge nyt hus.

Hvis huset allerede står der og soveværelset er på plads, er der ikke så meget andet at gøre end at investere i mørklægningsgardiner, men det er til gengæld en billig og god løsning.

Belysning i soveværelse

Da de fleste soveværelser i Danmark er relativt små, er det i de fleste tilfælde nok med et par sengelamper og en loftslampe.  

Belysningen i et soveværelse skal være afslappende, men hvis du også bruger dit soveværelse til at klæde dig på, er den type lys ikke altid det bedste.

Derfor er det en rigtig god idé at vælge løsninger, der kan dæmpes og skrues op for efter behov alle steder. 

Den allerbedste løsning, særligt hvis du er en af de mange mennesker der lider af søvnproblemer, er intelligente pærer, der både lader dig styre styrken og farven på lyset. 

Så kan du bruge et varmt lys om aftenen, der stimulerer din produktion af søvnhormoner - og et koldere om morgen, så kroppen kan vågne.  Nogle af de mest avancerede systemer kan lige frem times, så lyset bliver svagere og svagere, når det er tid til at sove, og omvendt bliver stærkere og stærkere om morgenen, så du får en behagelig opvågning

Da sengelamper ofte bruges ved læsning, er det vigtigt, at der er lys nok til, at du ikke anstrenger din øjne, samtidig med at en evt. partner kan lægge sig til at sove uforstyrret af lyset. Derfor er det også vigtigt at vælge lamper med LED, gerne væghængt, så de kan drejes, i stedet for en stationær lampe på natbordet.

Væghængte lamper bør altid placeres på ydersiden af sengen, så de er lette at komme til og ikke er for tæt på en evt. partner.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *