Er du ordentligt dækket ved skybrud?

Admin — 20. jun 2019 23:20

Det er ved at være på den tid, hvor risikoen for skybrud stiger, og hvor det er en god idé at sikre sig, at såvel hus som forsikring er i sin bedst mulige form.

  • Er der revner i fundamentet?
  • Er haven rustet til at tage imod de store mængder vand, der følger med et skybrud?
  • Er kælderen sikret mod vandmasserne?
  • Er loftet tæt nok?
  • Og hvis alt andet fejler – hvordan er det så lige, at det ser ud med forsikringen?

Det er med andre ord til sikre sig mod alt det andet som sommeren også kan bringe med sig, og som i tidligere år har medført mindre katastrofer for en del husejere.

Men desværre viser den årlige undersøgelse, som Codan udarbejder omkring klima, vejr og skadeforebyggelse og ikke mindst danskernes forhold hertil, at hele 39 procent af danskerne ikke ved, hvordan de er stillet, hvis de ramt af skader som følge af vejret. Det til trods for at hele 25 procent rent faktisk inden for de sidste fem år er blevet ramt at en vejrskade i større eller mindre grad.

Hvad er et skybrud og hvornår er du sikret?

Man taler om skybrud, når det drejer sig om minimum 15 mm regn inden for 30 minutter eller minimum 30 mm regn inden for et døgn. 

Sker det, er dine ejendele for det meste dækket af din indboforsikring, men det er en god idé at tjekke den for en sikkerheds skyld.

Husforsikringer dækker til gengæld ofte kun vandskader efter skybrud, hvis vandmængden er så massiv, at den kan stige op gennem afløb eller ligefrem oversvømme ejendommen, men kun hvis afløbene ikke er tilstoppede og ordentligt vedligeholdt.

Dertil kommer at de fleste husforsikringer ikke dækker, hvis der eksempelvis er tale om vandskader, hvor vandet er sevet ind gennem utætheder og revner i ejendommen, så skybrud eller ej er det blot et af de steder, som man som boligejer kan rende ind i problemer.

Bor du i et udsat område eller er du bange for, at du kan ende i en uheldig situation, er det hos nogle forsikringsselskaber muligt at tilkøbe dækning for vandskader både ved husforsikring og indboforsikring.

Og ellers kan du forsøge at sikre dig ved at kun at opbevare ting i kælderen, der kan tåle at blive våde eller at bygge et fundament hele vejen rundt på gulvet, der løfter alle møbler og ejendele mindst 30 cm over gulvet.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *