En trampolin til nedgravning pynter i haven

Redaktionen — 13. maj 2021 10:02

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du har rigtig mange muligheder, hvis du vil have en trampolin i haven. Det er dog ikke alle løsninger, der pynter lige meget. Er det noget, der har betydning for dig, skal du selvfølgelig tage højde for dette, når du vælger mellem dem.

Er det af betydning for dig, at din nye trampolin tager sig pænt ud i haven, bør du overveje en trampolin til nedgravning. En sådan trampolin graver man nemlig ned i græsplænen, hvorfor den ikke virker som et forstyrrende element i haven.

På trods af, at det er en positiv ting ved at vælge en sådan trampolin, er det ikke den eneste fordel, der er forbundet med nedgravning. Det ændrer dog ikke på, at det er dét, der gør, at der er rigtig mange, der beslutter sig for at købe en trampolin, de kan grave ned.

Hvorfor købe en nedgravet trampolin?

Som angivet herover, er der flere gode grunde til, hvorfor man bør købe en nedgravet trampolin. Én ting er, at du kan nyde, at den ikke optager nær så meget plads i haven, ligesom den ikke vil stjæle noget af dit udsyn.

Foruden dette, er der dog også andre fordele ved at grave din trampolin ned i din græsplæne. Er du i tvivl om, hvilke fordele du kan nyde godt af, hvis du beslutter dig for denne løsning, bør du læse med herunder.

1. Sikkerheden er i top

En af de klare fordele ved at købe en nedgravet trampolin er, at du får en trampolin, hvor sikkerheden er i top. Trampoliner på ben er nemlig hævet et stykke over jorden, hvorfor man kan komme slemt til skade, hvis man falder ud over trampolinen.

Denne risiko er ikke elimineret helt ved at vælge en nedgravet trampolin, men den er dog minimeret markant. Hvad enten du selv skal bruge din trampolin eller om dine børn skal bruge den, vil du sikkert gerne vælge den mest sikre løsning – og her er den nedgravede løsning den bedste.

Det er dog vigtigt, at du ikke tror, at man ikke kan slå sig, hvis man kastes af en trampolin, hvis blot den er gravet ned. Derfor er det også vigtigt at grave den ned et sted, hvor den er omgivet af græsplæne, da det trods alt giver en blødere blanding end sten, fliser e.l.

2. Mulighederne er flere

Beslutter du dig for at købe en trampolin, der står på ben, er mulighederne ikke nær så mange, som hvis den er gravet ned. Har man en nedgravet trampolin til rådighed, vil det nemlig også være muligt at involvere den i boldspil m.m., hvis man ønsker dette.

Blandt springgymnaster handler det dog i højere grad om, at trampolinen kan bruges i kombinationsspring. Man kan enten bruge i midten af kombinationen eller som "landingsmadras", da det giver en bedre landing, end på en græsplæne eller lignende.

Det er naturligvis ikke alle, der ser dette som en fordel. Det er nemlig ikke alle, der får brug for det. Skal den bruges til sjov og spas blandt børn, kan det dog være sjovt at involvere den i boldspil. Er det gymnaster, der skal bruge den, vil de – som sagt – kunne kombinere den med andet.

3. Den virker mindre i haven

Mange af dem, der ender med at købe en nedgravet trampolin, gør det som følge af, at den virker mindre. I og med, at den er gravet ned, ligner det nemlig, at den ikke optager helt så meget plads, hvilket er af stor betydning for mange af dem, der beslutter at købe en sådan trampolin.

Er du gået på jagt efter en trampolin til din have, er det ikke sikkert, at det er nemt at finde den rette. En god idé er dog at gøre brug af en test af bedste nedgravet model. Det er nemlig en god måde at finde frem til en ideel trampolin på.

I denne forbindelse er det dog vigtigt at understrege, at du skal sørge for at vælge ud fra egne behov og krav. Du skal derfor ikke blot købe en givende model, fordi det er en testvinder. I sig er det nemlig ikke vigtigt, om det er en testvinder, hvis blot den harmonerer med dine behov.