En økonomisk opvarmning med en varmepumpe

MGDK — 15. maj 2023 09:39

Har du i den sidste tid været en af dem, som har været bange, hver gang elregningen kom? Så kan det være, at du skal genoverveje, hvordan du opvarmer dit hus. Opvarmning er en stor spiller på den samlede elregning. Du kan derfor spare mange penge, hvis du opvarmer dit hus mere hensigtsmæssigt. Dette er hverken med et olie- eller gasfyr, men derimod med en varmepumpe.

Udnyt energien i luften

Der findes flere forskellige typer af varmepumper, heriblandt nogle der omdanner luft til vand, og nogle der omdanner luft til luft. Med en luft til vand varmepumpe får du en god varmepumpe, som udnytter varmen og energien, der er i luften. Dette omdannes så til varme i form af vand. Fordelen ved at vælge en luft til vand varmepumpe er blandt andet, at der er god mulighed for at spare på din varmeregning. Udover mulige økonomiske fordele, vil du også få en brugervenlig maskine, som samtidig er klimavenlig, da den hiver energi ud af luften. Det er altså en win-win-situation.

Vælg afhængigt af boligens størrelse

Alternativt kan du, hvis du har en lidt mindre bolig, investere i en luft til luft varmepumpe. Denne tager, ligesom luft til vand varmepumpen, energi ud af luften, men puster det her igen ud i form af luft. På den måde kan en luft til luft varmepumpe også bruges til at køle rum ned, når du når de varmere måneder på året.  I og med varmepumpen opvarmer og nedkøler via luft, som pustes ud, er denne type bedst egnet til mindre boliger. Den vil her typisk sidde i stuen, eller et anden rum, hvor man oftest befinder sig. De to varmepumper har ligeledes det tilfælles, at deres energiforbrug er mindre end et fyr. De kan derfor begge være et godt bud på en mere økonomisk løsning, når du skal opvarme, eller nedkøle, din bolig.