En elbil kunne være godt for dig og dit hjem

Redaktionen — 10. dec 2020 09:56

Sponsoreret indhold

Hvis du har overvejet at få ny bil, har du måske set den nye trend med elbiler og hybride biler. En elbil er en bil, der kun kører på strøm frem for benzin eller diesel. Elbilen bruger i stedet et batteri frem for en almindelig motor, som andre biler og køretøjer har. 

Det kan være en god ide at anskaffe dig en elbil til hjemmet. Elbiler, ligesom andre biler, kommer i forskellige størrelser, endda med fire bagsæder. Så der ville det være oplagt for køreture med familien. 

Derfor skal du købe en elbil

Elbiler er det nye fremskridt indenfor bæredygtig transport. Med en elbil, spares der på brugen af brændstof, CO2-udslip og forurening. Samtidig med dette, udvikles der nye og innovative modeller af elbil som kan køre endnu længere end før. Samtidig e der blevet lavet metoder såsom ”hurtigopladning” så du hurtig kan komme på farten igen. 

Samtidig skal du ikke bekymre dig om støj fra motoren, da elbiler er meget lave i støjniveauet. Så hvis du har familie, som stadig sover, når du tager afsted, kan du gøre dem en tjeneste med en stille bil. En elbil er også god for dig, som bor i byen, siden du kan nyde korte hyggelige byture uden at bekymre dig om batteriniveauet. Og hvis du har adgang til opladning af din bil fra hjemmet, så kan du køre hjemmefra uden problemer. 

Oplad elbilen derhjemme

Det siger sig selv at en elbil skal oplades. Hvor ofte den skal lades op kommer an på bilen, dens størrelse, dens batteritype og årstiden. Derimod er det ofte at mange vælger at oplade deres bil om natten eller i andre længere perioder hvor de ikke skal bruge bilen. Ligesom biler der kører på brændstof, er der stationer hvor elbiler kan blive ”tanket op”. Disse stationer kaldes ladestationer. 

Afhængig af din bil, kan det være nødvendigt at lade bilen mens du er på farten. Det er også sådan, at du kan købe ladestationer til elbiler, som kan installeres derhjemme. På den måde skal du slet ikke bekymre dig om, hvorhenne du kan lade bilen. Det er også nemmere for dig, hvis du bor relativt langt fra en offentlig ladestation. 

De fleste elbiler bruger ”type-2 stik” som mange europæiske hjem også bruger til ladning. Dertil skulle en ladestation til hjemmet være nem at installere. Alternativt kan du også skaffe dig en ladeboks som har den samme funktion som en ladestation. Det er oplagt for dig som ikke har mulighed for at installere station på grund af plads eller mangel på garage. Hvis du har en travl hverdag, kan du prøve at tilkøbe dig en opladningsboks, som oplader hurtigt.