Det kan en boligadvokat hjælpe dig med

Redaktionen — 25. jul 2021 09:39

Annoncør betalt indhold

Måske kan man tro, at en advokat er en advokat, og der findes da også all-round advokater, som tager sig af mange forskellige sager. De fleste advokater har dog valgt at specialisere sig inden for et felt, f.eks. skilsmisser, arvesager, konkurser eller bolighandler. Hvis du har brug for hjælp i forbindelse med en handel, kan det derfor være en mulighed at kontakte en boligadvokat.

Her i artiklen ser vi på, hvad en boligadvokat kan hjælpe dig med, så læs med, hvis du går i tanker om huskøb eller måske overvejer at sælge din nuværende bolig.

Det kan boligadvokaten tilbyde  

Køberrådgivning

En af de ting en boligadvokat kan hjælpe med er køberrådgivning. Som navnet så fint beskriver, er der tale om rådgivning i forbindelse med køb af bolig. Især for førstegangskøbere kan det være rart at have en ekspert i ryggen, men også garvede huskøbere kan få brug for hjælp til handler, hvor der kan være særlige omstændigheder forbundet. Boligadvokaten hjælper med gennemgang af købsaftalen og kan også fungere som bindeled mellem køber og bank og mægler.

Salg

Boligadvokaten kan også være særdeles værdifuld at have siddende på skulderen, når du vil sælge din bolig. Der kan være mange ting, som køber potentielt kan slå ned på, og du kan komme i klemme ved, og det er derfor i din interesse at alt er i orden, når du sælger en ejendom. Med en boligadvokat behøver du ikke en mægler, da advokaten hjælper dig med alle forhold omkring salget. Dermed kan der være en mulighed for at spare penge, og det kan være værd at overveje.

Dokumentbehandling

Når en bolig skifter hænder, er der en mængde papirer, der skal ordnes. Det er af stor vigtighed at alt læses grundigt igennem, og at man forholder sig til oplysningerne. Er du ikke en ørn til papirarbejde, og er det måske dit første huskøb, kan det derfor være en uvurderlig hjælp for dig at hyre en boligadvokat. Også i forbindelse med dødsfald, kan det være praktisk, ja nogle vil nærmest sige at det er bydende nødvendigt i den situation, hvor et familiemedlem går bort og dennes bolig skal sælges eller måske overdrages til arvinger eller andre. Her skal der udfyldes skifteretsattest og andre komplicerede dokumenter, og det er af stor vigtighed, at dette sker helt efter bogen.

Mange fordele

Som du ser, kan der være mange fordele ved at alliere sig med en boligadvokat, når der skal sælges, købes eller overdrages en ejendom. Udover alt det juridiske, som de færreste almindelige mennesker er fuldstændigt inde i, kan det også være en stor lettelse at vide, at man har en ekspert med på sidelinjen, der ved præcist, hvad der skal gøres, og hvilke potentielle faldgruber, man kan risikere at ryge i. Boligadvokaten er helt på din side, og vil gøre det, der tjener dig bedst i situationen. Med en boligadvokat risikerer du derfor ikke at komme galt afsted, fordi du overså noget eller ikke havde fået sat dig ind i regler og paragraffer.