Det her bør du kigge efter, når du køber nyt sengetøj

MGDK — 30. apr 2023 18:02

Man må endelig ikke underkende vigtigheden i at have det rette sengetøj til sengen. Hvis du er en af dem, der altid blot går efter det billigste af det billigste, så læs med videre her og bliv klogere.

Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvilken type sengesæt du vælger. Et dårligt sengesæt kan rent faktisk forringe din søvn, hvorimod et sengesæt af god kvalitet kan øge komforten under søvnen og derved din søvn generelt.

Denne funktion skal sengetøj også have

Når du sover, sveder du. Al den sved skal fordampe fra kroppen. Den kommer i kontakt med lagen, madras, sengetøj, dyne og pude. Har du f.eks. et dynebetræk, der ikke er særlig åndbart, vil du få fornemmelsen af, at du bliver klistret af sved, når du sover. Dernæst vågner du måske op og fryser, fordi du er våd, og søvnen er blevet brudt, hvorefter du er mindre oplagt dagen efter.

Du kan gå på opdagelse i sengesæt af god kvalitet her: https://www.bedrenaetter.dk/sengetoej.html

Sengetøj kommer typisk i tre typer af materialer:

  • Silke
  • Bomuld
  • Polyester

Silke er det absolut mest luksuriøse og behagelige. Med sengesæt af silke bliver det nemt for dig at vende dig i sengen, hvis du har smerter, og komforten ved at have en silkeblød dyne over sig kan bare noget helt særligt. Desuden giver det soveværelset et overdådigt look, der får soveværelset til at ligne noget fra en Hollywood film.

Bomuld er et meget standardmateriale, når det kommer til sengesæt. En ulempe ved bomuld kan dog være, at det kan komme til at føles en anelse stift. Dette kan du dog imødekomme ved at anvende eddike eller skyllemiddel, når du vasker dit sengetøj. Bomuld er et naturprodukt og har en god åndbarhed.

Polyester kan være et godt element i sengetøj. Det kan være miljøvenligt, hvis det er produceret i genanvendeligt plast, og så er tekstiler af polyester lette og mere smudsafvisende sammenlignet med bomuld. Bliver der en meget stor andel polyester i, kan du dog risikere, at det går ud over åndbarheden i sengetøjet.

Sørg også for at vælge et sengesæt, der virker indbydende. Det giver en rar følelse at komme ind til et flot, ryddet og rent soveværelse med en redt seng, når man skal sove. Har du problemer med at falde i søvn, vil udskiftning af sengesættet derfor være et godt sted at starte, sammen med et kig på soveværelsesmiljøet.