Den perfekte kombination af by og natur

Admin — 30. maj 2019 07:38

Der er rigtig mange mennesker, der holder af at være ude i naturen. Samtidig vil de fleste gerne bo tæt på byliv, caféer, underholdning og indkøbsmuligheder. Er det muligt at finde den perfekte kombination af by og natur? Det kigger vi nærmere på her, hvor vi også giver nogle bud på, hvordan du kan kombinere de to.

Hvad tæller som ”natur” for dig?

Først og fremmest skal du overveje, hvad ”natur” betyder i dine øjne. Er det nok for dig at bo tæt på en stor park, eller skal du ud til den barske vestkyst, før du føler, at du er ude i naturen? Hvis du kan nøjes med at gå en tur i noget grønt en gang imellem, kan du i princippet bosætte dig i en hvilken som helst større dansk by. I alle de større byer er der nemlig parker, du kan gå ture i, så der skulle være rig mulighed for at komme lidt ud, selvom du bor centralt.

Hvis en park er nok for dig, så find lejeboliger i Roskilde, Aarhus, København eller Odense. Her er der masser af muligheder for at komme ud i noget grønt.

Find en bolig tæt på naturskønne områder

Hvis du gerne vil have lidt mere natur end blot en park at boltre dig i, kan du med fordel vælge at finde en bolig, der ligger nær naturskønne områder. Det kunne eksempelvis være i udkanten af en større by. På den måde er du nær det pulserende byliv, men samtidig har du mulighed for nemt at komme ud i naturen.

Især i mange større jyske byer er der masser af skøn natur umiddelbart uden for bygrænsen, så her er der masser af muligheder for at kombinere natur og byliv. Hvis blot du går specifikt efter byer, der ligger i naturskønne områder, skal du nok kunne få lidt af det hele. Gå eksempelvis efter byer som Herning, Silkeborg eller Holstebro, hvis du vil have en god kombination af by og natur.

Vælg et hus i kørselsafstand fra større byer  

Ønsker du at komme helt ud i naturen, og har du ikke helt så stort et behov for at være i nærheden af bylivet? Så bosæt dig i udkanten af Danmark. Vores land er så småt, at du alligevel altid vil være i kørselsafstand fra en større by, og kommer du til at savne noget kultur, er redningen derfor nær.

Find eksempelvis et nedlagt landbrug, som du kan hygge dig med at passe. Har du børn, vil de elske at vokse op et sted, hvor der er en stor have, de kan slå sig løs i.

Om dagen kan I hygge jer med at lege og passe haven, og om aftenen kan I slå jer ned foran brændeovnen. Med en stor have som jeres er der selvfølgelig masser af træ at tage af, som blot skal hugges op til brænde. Læs derfor blot denne brændekløver test hos Haveunivers.dk - så er du i en fart klar til at give dig i kast med projektet.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *