Nyheder
Danskerne frygter for boliger og infrastruktur – har vi styr på beredskabet?
Selvom regeringen investerer millioner, mener eksperter, at der mangler langt mere. Er vi forberedt – eller kommer næste storm til at tage os på sengen?
Klimaforandringerne slår hårdere og oftere til, men har vi overhovedet et beredskab, der kan beskytte os? Ifølge en ny undersøgelse fra If Forsikring har halvdelen af danskerne lav eller ingen tillid til myndighedernes evne til at sikre boliger og kritisk infrastruktur mod voldsomme vejrhændelser.
Milliarder mangler til beredskabet
Selvom regeringen har afsat 608 millioner kroner til at styrke Beredskabsstyrelsen, vurderer eksperter, at der kræves langt mere. De ekstreme vejrsituationer, som engang var sjældne, sker nu oftere, og det stiller store krav til materiel og ressourcer. Ifølge Danske Beredskaber burde der investeres over en milliard kroner for at kunne følge med udviklingen.
Danskerne tager ikke selv ansvar
Samtidig viser undersøgelsen, at mange danskere ikke selv tager initiativer for at beskytte deres ejendom mod vejrskader. Hver tredje har ikke foretaget nogen forebyggende tiltag, og knap hver fjerde ved slet ikke, om deres bolig er sikret mod voldsomme vejrhændelser.
Størst bekymring på Sjælland
Tilliden til beredskabet varierer afhængigt af, hvor i landet man bor. Region Sjælland, der ofte har været hårdt ramt af stormflod, har den laveste tillid, mens Nordjylland er mest optimistisk.
Beredskab er en fælles opgave
Eksperter opfordrer danskerne til at tage mere ansvar for deres egen boligsikring, mens politikerne må skrue op for investeringerne. Klimaforandringerne stopper ikke, så spørgsmålet er: Er vi klar, når næste storm rammer?