Bryd tabuerne, og skab et hjem med højt til loftet

MGDK — 15. jun 2022 08:05

Dette indhold er sponsoreret

For at skabe et hjem med højt til loftet, hvor tabuer bliver brudt, og hvor det er okay at være lige præcis, som man er, så skal der tales sammen. Det kan være om alt fra ordblindhed og usikkerhed til behovet for at trække sig fra fællesskabet en gang imellem. Når man taler og disse ting, som godt kan være et tabu, så skabes der et hjem med rummelighed og forståelse, som er et rart sted at være og vokse op.
 

Det er okay at have svært ved at læse og skrive

Det er helt okay at have svært ved at læse og skrive - både som barn og som voksen. Det er faktisk mere normalt, end man lige tror, og der er heldigvis masser af hjælp og forståelse at hente, eksempelvis ved et ordblindekursus for voksne. Lige så snart man bryder tabuet, så vil det være nemmere at række ud efter hjælp. Og husk, det er aldrig for sent at lære noget nyt og udvikle sig! For at støtte børn helt fra starten af deres skolegang, kan lektiehjælp også være en god investering i børnenes trivsel fremover.

Det er okay at være usikker og tvivle

Det er helt normalt at have mange spørgsmål, når man står overfor svære valg. Det er ikke altid let at vælge den rigtige vej, og det kan derfor være en stor hjælp at tale med andre om det. Du kan også tage en beslutning ud fra din intuition - hvis du føler, at det er det rigtige for dig, så gør det. Husk på, at du altid kan ændre din tilgang undervejs i livet. Det vigtigste er, at du tager den beslutning, som føles rigtig for dig, og støtter andre i at gøre det samme.

Det er okay at have behov for at trække sig

Det er helt okay at have behov for at trække sig lidt tilbage fra tid til anden. Det kan være, at du har brug for at være alene, eller også har du måske brug for at være sammen med nogle få mennesker. Der er ikke noget forkert i det, og det er heller ikke noget, man skal skamme sig over. Mange mennesker har behov for at trække sig lidt tilbage fra tid til anden, og det er helt normalt. Så hvis du har behov for at trække dig lidt tilbage, så er det helt okay.

 

Bryd tabuerne og skab et hjem med højt til loftet - så vil dit hjem blive et frirum, hvor det er okay at være lige præcis den person, som man er, med alle de fejl og mangler, der følger med.