Køb og salg

Boliga salgspriser

Boliga salgspriser
Af Mikkel Preisler 25. juni 2019

Der er flere steder på nettet, hvor du kan finde ud af, hvad en bestemt bolig koster, og med Boliga salgspriser kan du let finde frem til det, som du har brug for.

Der kan være mange gode grunde til at tjekke salgspriserne gennem tiderne ud på en ejendom, som du måske er interesseret i at købe. 

Dels kan du se, hvor mange gange den er blevet handlet gennem de sidste mange år, og dels kan du se, hvordan prisudviklingen har været på boligen, uanset om det drejer sig om en lejlighed, en villa eller et sommerhus.

Men det kan også være, at du bare er nysgerrig efter at vide, hvad vennerne, naboen eller andre familiemedlemmer har kunnet få for deres bolig.

For et er, hvad en bolig sættes til salg for, noget andet er, hvad den rent faktisk bliver solgt for, når det kommer til stykket.

Boliga salgspriser

Når du har brug for at finde prisen på en bolig, er et af de bedste steder at starte med Boliga salgspriser.

Hjemmesiden er en uafhængig boligside, i modsætning til ejendomsmæglernes, og her kan du finde ud af, hvilke boliger der er til salg, hvilket informationer der er tilgængelige om enkelte boliger og ikke mindst linket til den ejendomsmægler, som boligen er til salg hos. 

Men du kan også søge på historik på specifikke boliger samt de relevante salgspriser ud fra kriterier som boligtype, geografi og ikke mindst årstal.

Du kan for eksempel se priserne gennem tiden på alle de huse, der er solgt på den vej, hvor du bor. Dog kun tilbage til 1992, men det er for langt de fleste også tilstrækkeligt.

Du finder de historiske salgspriser på boliger ved at gå ind boliga.dk/salgspriser.

Her kan du indtaste navnet på vejen, byen, postnummeret kommunen eller landsdelen alt efter, hvad du har brug for eller kender oplysningerne på.

Derefter kan du vælge, om du vil se alle boligtyper eller om du foretrække kun at se enten villaer, rækkehuse, lejligheder, fritidshuse eller landejendomme, som også er en særlig kategori.

Herefter kan du vælge det år, som du vil se salgspriser fra. Vælger du 1992 får du samtlige priser fra det år og frem.  

Du kan også vælge, om du vil se resultatet på et kort eller om du foretrækker at se det oplistet.

Det er også muligt at foretage en udvidet søgning, hvor du for eksempel kan vælge kun at de famlieoverdragelser.

Herefter kan du klikke på den enkelte adresse for at se samtlige salgspriser.

Boligkøb er blevet high-tech: Her er de nye “bilhandlere” for huse

Læs også: Boligkøb er blevet high-tech: Her er de nye “bilhandlere” for huse

Om Boliga

Boliga.dk er den største uafhængige boligside i landet. 1,1 mio. brugere kigger forbi hjemmesiden om måneden og 50.000 brugere anvender Boligas app til at holde sig orienteret hver måned.

Sitet så dagens lys i januar 2007 kort før finanskrisen brød ud i lys lue, og missionen om at skabe dem gennemsigtighed, der manglede på markedet, gjorde hurtigt siden til en succes hos både boligsøgere og boligsælgere.

Boliga viste blandt andet informationer som prisudvikling og ikke mindst liggetid, og senere introducerede portalen gratis adgang til BBR-oplysninger om alle landets boliger og fri adgang til salgspriser helt tilbage til 1992, og det var en klar fordel for køberne, mens sælgerne fik gavn af at få deres bolig vist for flere.

Ejendomsmæglerbranchen delte dog ikke begejstringen i starten og flere kæder valgte i 2009 at boykotte boligportalen ved at blandt andet nægte portalen adgang til brug af deres billeder. 

De var ved oprette deres egen portal, der kostede penge at benytte, men ikke alene gjorde de sælgerne rasende og køberne irriterede.

En del af ejendomsmæglerne var også utilfredse med den beslutning, og da sagen endte i retten blev resultatet bøder i millionklassen til flere ejendomsmæglerkæder fordi det var i strid med konkurrenceloven.

Boliga.dk er en del af Boliga Gruppen, der er indehavere af flere boligrelevante sider deriblandt itvang.dk, tvangsauktioner.dk og Boliga Selvsalg, hvor såvel andelshavere som boligejere selv kan sætte deres bolig til salg.

Hvor stammer salgspriserne fra?

Boliga salgspriser og andre lignende sider får primært deres oplysninger om ejendommenes salgspriser direkte eller indirekte fra Den Offentlige Informationsserver, også kaldet OIS, som modtager data fra SKAT, når der sker tinglysning i forbindelse med ejendomshandlerne. 

Hvis en pris på en bestemt bolig en sjælden gang ikke dukker op, skyldes det som regel at den seneste pris enten ikke er opgivet eller at der er sket en tekniske fejl i forbindelse med overflytningen af data mellem Den Offentlige Informationsserver og SKAT. 

Men det kan også skyldes, at ejendommen simpelthen ikke er blevet handlet efter 1991. Den Offentlige Informationsserver har nemlig valt kun at digitalisere salgspriser fra 1992 og frem.

CO₂-besparende cement og lækre typehuse: Sådan bygger eurodan-huse fremtiden

Læs også: CO₂-besparende cement og lækre typehuse: Sådan bygger eurodan-huse fremtiden

Mindre tilbage i skat? Boligskatten sætter nu sit aftryk på årsopgørelsen

Læs også: Mindre tilbage i skat? Boligskatten sætter nu sit aftryk på årsopgørelsen

Køb og salg

Se flere artikler