Bjarke Ingels hovedkvarter får ny chance

Redaktionen — 19. mar 2019 22:28

Det er knap en måned siden at en del af politikerne i København haglede Bjarke Ingels planer for et nyt hovedkvarter ned, men nu kommer byggeriet i høring hos københavnerne.

Der har været en del palaver, om det der skulle have været stjernearkitkten Bjarke Ingels nye store hovedkvarter, men sagen om BIG (Bjarke Ingels Group) og byggeriet i Nordhavn er langt fra slut.

Mandag aften viste en ny afstemning, at stort set alle, der tidligere havde udtrykt deres modstand mod det kommende byggeris udseende, har ændret holdning, og dermed er lokalplanen vedtaget for det 27 meter høje projekt som arkitektfirmaet BIG ønsker at opføre, som deres nye hovedkvarter i Nordhavn.

Det oprindelige nej, var dog også snævert med blot fem stemmer for og seks stemmer imod.

Foto: BIG

Det grønne lys er dog fortsat under betingelse af, at borgerne i København bakker op om byggeriet, og derfor vil der komme en høring om projektet i nær fremtid.

Alene med utilfredshed

Det betyder også, at de konservatives Jakob Næsager er den eneste, der står tilbage med sin sønderlemmende kritik af projektet. 

Han har bl.a. andet tidligere udtalt til medierne, at han fandt det decideret grimt, men den holdning er han altså blevet alene med, efter at der er sket ændringer i BIG’s planer på baggrund af det første forslag, der blev forkastet.

Foto: BIG

Tegningerne har gennemgået en ændring, der gør byggeriet langt mere grønt i udseendet, og mens det rakte i forhold til langt de fleste politikere, var det altså ikke nok for Jakob Næsager, der hverken er til at hugge eller stikke i, selvom der er sket ændringer i forhold til hans kritikpunkter.

Om det så vil være nok for indbyggerne i København, vil tiden vise.

Den nye version af hovedkvarteret er på alle måder grønnere end det første udspil. Og netop klimavenlighed var en af kæphestene hos politikerne i første omgang. Det betyder, at det nu hovedsageligt er et spørgsmål om udseende, der ligger til grund for den tilbageværende kritik.

Og her handler det om antallet af grønne detaljer eller manglen på samme. For er beplantningen tilstrækkelig til, at byggeriet ikke ender som en kold betonklods midt i det hele?

Ja, konkluderer hovedparten af politikerne altså med deres blåstempling af projektet mod den enkelte kritiske røst.

Hvornår københavnerne skal tage stilling til byggeriet, vides endnu ikke, men sagen vil med sikkerhed blive fulgt at diverse medier.

Foto: BIG

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *