Bibliotek i udsat bydel nomineret til Danish Design Award

Redaktionen — 22. mar 2019 20:34

Nybygget bibliotek har fanget juryens blik, og kan måske også hjælpe til at resten af Danmark får øjnene op for et område, der normalt klinger negativt i øregangen.

Når Tingbjerg optræder i medierne, er det normalt ikke i på grund af positive historier, og da slet ikke i forbindelse med arkitekturen i bydelen.

Men det er altså sket nu, hvor bydelens nye og utraditionelle bibliotek og kulturhus står færdigt.

Det er arkitektvirksomheden Cobe Architects, der står bag bygningen, som komiteen bag Danish Design Awards har udvist interesse for og altså har nomineret til en Danish Design Award. 

Ifølge Dagens Byggeri, har arkitekterne haft som mål at skabe en bygning, der kunne sætte samvær og kultur på tværs på dagsorden, og den tankegang har givet pote, da det har påvirket området positivt.

Juryen kalder bl.a. bygningen for ’et modigt eksempel på, hvordan arkitektur kan ændre opfattelsen af et socialt udsat område og selve grundideen om, hvad et bibliotek kan.’

Til grund for nomineringen ligger også det tiltag at få udstillet den lokale kultur via bygningens vinduer, så alle der passerer kan kigge med, og at der er udvist respekt for såvel håndværk som kvalitet.

Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus samler bibliotek og pædagogisk læringscenter med kulturhus, mødelokaler og koncert- og teatersal samt en café.

Det kunne slå dørene op 1. oktober 2018 og har skabt glæde i området lige siden.

Danish Design Award 2019

I 2019 har Danish Design Awards fokus på "Liveable Cities" som tema, og Cobe Architects konkurrerer om den prestigefyldte pris med Kulturtårnet på Knippelbro, en kinesisk cykelsti og CPH Sense, en sensorplatform, der har til formål at indsamle data om luftkvaliteten.

Kategorierne spænder meget vidt og det er ikke kun arkitekturen, der nomineres. 

Det kan også handle om design der er jobskabende, sparer penge eller blot er et visionært koncept, og der sættes fokus på effekt og værdi af design og ikke blot æstetik.

Sidste år hed kategorierne bl.a. ”Building Markets”, ”Share Resources”, ”Message Received”, ”Better Work”, ”Clean Solutions”, ”Healthy Life”, ”Visionary Concepts”.

 Og det er blot et lille udvalg af de typer af områder, der konkurreres inden for.

Prisen er et samarbejde mellem brancheorganisationen Design denmark og Dansk Design Center, men begivenheden rækker videre end blot landets grænser, for den er uvurderlig for vinderne i forskellige kategorier, hvad enten vinderne begår sig på hjemmebane eller i det store udland.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *