Ballade om ny multiarena i Randers

Redaktionen — 26. feb 2019 11:59

Den længe ventede multiarena i Randers har været en lang og besværlig proces og problemerne fortsætter.

Opførelsen af det nye byggeri er ikke foregået gnidningsløst, og det har skabt adskillige overskrifter i de lokale medier på den ærgerlige måde.

Først meddelte Arena Randers, at den kommende multihal ville blive fem måneder forsinket i en pressemeddelelse, og problemerne er fortsat ikke løst.

Den endelige byggetilladelse mangler nemlig fortsat, og der er ingen forlydender om, hvornår den vil gå i gennem. Det skriver Randers Amtsavis.

Uenighed mellem entreprenør og kommune

Der er uenighed mellem den tyske entreprenør Max Bögl, der bygger den store nye multihal, og Randers kommune omkring byggetilladelsen, og kommunen har gennem processen givet flere del-tilladelser, men den endelige tilladelse er altså fortsat ikke på plads endnu.

Byggeriet, der har en pris på 81 millioner kroner, er dermed gået hen og blevet en vanskelig fødsel, der koster Arena Randers penge, fordi de ikke kan komme til at booke arrangementer.

Ifølge kommunens udtalelse til Randers Amtsavis, er der tale om et usædvanligt forløb.

Entreprenøren har valgt at gå i gang og så søge om deltilladelser løbende i stedet for at vente med at gå i gang til den endelige byggetilladelse forelå fra myndighederne.

Og der er fortsat uenighed mellem de to parter omkring, hvornår den er lovet færdigbehandlet, og hvor ansvaret skal placeres.

Bygherren Arena Randers håber nu på at kunne tage den nye hal i brug senest i december i år.

Det store projekt går ud på at bygge en 9000 kvm. stor multiarena, der skal være i to etager og have plads til mindst 3200 siddepladser.

Dertil kommer etablering af faciliteter som bl.a. mødeområder, omklædning, toiletter, produktionskøkken samt ombygninger i de bygninger, der allerede eksisterer. 

Også arealet uden om arenaen skal opdateres. Her skal der være såvel tilkørselsveje som nye parkeringsforhold.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *