Bæredygtigt have og hjem – Sådan gør du!

MGDK — 27. jul 2022 09:50

Der er mange gode grunde til at overveje at blive mere bæredygtigt. Ansvaret for en grønnere fremtid ligger i hænderne på alle mennesker, hvorfor det giver mening at sætte sig nøje ind i emnet. Ét mennesker kan ikke redde hele planeten, men der er mange ting man føre som bidrager til at passe på moder jord. Læs med her.

I dagligdagen har vi mennesker mange vaner, som måske går ubemærket hen. Men når det kommer til bæredygtighed, så er der ganske enkelt mange ting man kan ændre. Dette er småting, som med tiden kan forvandles til sundere vaner, som med fordel kan gives videre til næste generation. Hvis du gerne vil være med til at bidrage til mere bæredygtighed, så kan det være relevant at tage en pause fra bogen, dit yndlings live casino eller tv, for at læse med her.

Det bæredygtige hjem

Det første du kan kigge på i hjemmet, er hvidevarerne eksempelvis. Når man snakker om bæredygtighed og miljøvenlighed, så er det en god idé at gå efter A, som er den bedste. Hvis og når du engang måske skal erstatte dem du på nuværende tidspunkt har, så tjek gerne dette inden køb. Dét at spare på energien er nemlig også med til at passe bedre på jorden og din pengepung.

Køkkenet

I køkkenet er der mange tiltag du kan overveje, hvis du vil leve mere bæredygtigt. Blandt andet giver det rigtig god mening at lægge låg på gryden når du koger noget. Dette er igen fordi, du bruger langt mindre energi, end var gryden uden låg. Tænk også gerne over at bruge de madvarer du har. Forsøg at undgå for meget madspild og find lækre opskrifter online, på retter der indeholder de fødevarer du har derhjemme.

Bæredygtighed i haven

Er du så heldig at være haveejer, så er der masser af spændende projekter du kan kaste dig ud i, som er bæredygtige. Du kan eksempelvis begynde at dyrke dine egne økologiske grøntsager eller frugter. At være sustainable selv er ikke bare enormt belønnende, men også fordelagtigt på så mange andre måder. Og så smager hjemmedyrkede grøntsager og frugt himmelsk. Du kan med fordel også samle regnvand som senere kan benyttes til at vande din have.

Et andet tiltag der er værd at overveje, er at indrette haven så den er dyrevenlig. Det betyder blandt andet, at der forbliver eller at du laver skjul, således diverse dyr og insekter kan trives der. Du må også gerne lade noget af haven vokse vildt, således at dyrene trives. Du kan med fordel også samle regnvand som senere kan benyttes til at vande din have.

Vælg bæredygtige materialer

Her menes der i forbindelse med eksempelvis møbler eller andet inventar både indenfor i hjemmet, samt udendørs. Det er ikke altid man lige tænker over om et materiale er bæredygtigt, men det kan være en god idé at begynde at holde øje med dette. Dette gælder også i forbindelse med andre artikler til hjemmet, tøj og andet. Mange artikler bliver lavet af genanvendeligt materiale og af rigtig høj kvalitet. Et andet alternativ er at købe genbrug så meget så muligt.