Arkitekttegnet-ladestation ved motorvej i Fredericia

Admin — 20. jun 2019 23:13

Arkitekter beskæftiger sig med mere og andet end moderne og grønne bygninger til bolig og kontorer. Cobe er klar med en ny type ladestation for det 21. århundrede.

15 minutter.

Så kort tid tager at lade el-bilen op på den nybyggede ladestation, der snart vil kunne ses over hele Skandinavien, når et nyt skandinavisk netværk af lyn-ladestationer står klar langs motorvejene

Ladestationen, der er den første ud af 48, vil derfor snart ikke længere være et særsyn langs motorvejene i Danmark og resten af Skandinavien, men lige nu kan den kun ses i Fredericia.

Her pryder den E20 motorvejen og vidner om fremtidens muligheder og den æra, som menneskeheden er på vej ind i, hvor miljøet spiller en rolle i alt, hvad vi foretager sig.

Grøn ladestation på alle måder

Ladestationen er lavet af 12 træer.

Over den knejser en krone på hele 400 kvadratmeter, der har en kombination af både åbne og lukkede paneler og er skabt som til at kunne blive skaleret alt efter behov, fordi der er tale om et samlesæt. Den er simpelthen designet som en trækrone, der både kan filtrere lys og samtidig give skygge, så den på sin egen måde skaber et grønt miljø, som man kan nyde, mens man får ny energi til dagen og køretøjet.

Pressefoto: Rasmus Hjortshøj

At designet er tænkt som et samlesæt, der kan skaleres, betyder at et ”træ” kan blive til en hel skov, hvis og når nødvendigheden for udvidelse melder sig, og at det kan ske lidt ad gangen.

Og der er sågar tænkt på biodiversiteten. Danmarks Naturfredningsforening har været inde over den beplantning, der skal pryde trætoppen, hvor der plantes både træer, lave buske og ikke mindst græs.

Stationen er ud over at være opført i træ og beton også udstyret med solceller.

Bag nytænkningen står Cobe, der blandt andet er kendt for projekter som Nørreport Station, Israels Plads, den nye Papirøen samt Ragnarock Museum i Roskilde.

Ifølge dagensbyggeri.dk og Cobe er idéen en grøn oase med grøn energi såvel som grøn teknologi, hvilket afspejler sig i alt fra koncept til arkitektur og materialer.

Selvom Cobe og deres grundlægger arkitekten Dan Stubbergaard ofte står en smule i skyggen af BIG og Bjarke Engels, skal man ikke tage fejl af her også er tale om design, der vækker opsigt og omtale i udlandet.

De nye ladestationer er blevet skabt i samarbejde med Clever og Powered by E.ON Drive.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *