Alt du skal vide inden du installerer en markise

Redaktionen — 28. mar 2020 18:42

Sponsoreret indhold

Hvis du har et lækkert udeområde som en terrasse eller en altan med masser af sol og gode siddepladser, vil du sikkert også gerne kunne nyde den så meget som muligt – både i regn og sol. Med en markise har du mulighed for netop det.

Der er dog en del at overveje, inden du bestemmer dig for en markise, og derfor har vi lavet en lille guide til dig, så du kan være sikker på at finde den helt rigtige markise til dig og dit udeområde.

Tænk design og funktioner

Først og fremmest kan der være forskel på, hvordan din markise skal kunne installeres, alt efter hvordan dit hus eller din lejligheds altan er, og hvilket materiale der er tale om. For eksempel kan du både få markiser, der skal monteres på væggen og på taget, og det er vigtigt at vide, hvilken type du skal kigge efter, inden du går rigtigt i gang.

Derudover er der også stor forskel på designet. Nogle er ensfarvede, andre har mønstre, og du kan både få kraftige, sprudlende farver og mere neutrale farver som grå og sort. Det er en god idé at tænke over farver og mønstre, så du vælger en, der passer til det udendørsområde, den skal installeres i.

Du bør også tænke over de materialer, markisen skal være lavet af – både dug og stel. Dugen skal helst være nem at rengøre, ikke tage for nemt imod snavs og gerne kunne modstå råd og svamp. Stellet bør være i rustfri materialer som for eksempel stål eller aluminium.

Og hvad skal markisen så kunne? Det er et mere teknisk, men også meget vigtigt, spørgsmål, når du skal til at vælge din nye markise. For eksempel kan du få markiser, der rulles sammen inden i en kasse, så du kun ser kassen – her beskyttes markisen også mod vind og vejr. Det andet alternativ er en markise uden denne kasse, hvor du blot har rullet markisen sammen inde ved væggen eller taget.

Et andet vigtigt spørgsmål er, om markisen skal være manuel eller elektrisk. Ved en manuel markise rulles den ud og ind med en drejestang eller et håndtag, hvorimod en elektrisk markise er motordrevet. Om du vælger den ene eller anden type, kommer ofte til at handle om to ting: hvad dit budget er, og om du har kræfterne til at rulle markisen ind og ud selv.

Gør hverdagen nemmere med en elektrisk markise

Nogle gange handler det om de små ting i livet – der skal ikke altid så meget til at gøre hverdagen nemmere, og det er bestemt ikke anderledes, når det kommer til markiser. Du kan nemlig sagtens få markiser, som du ikke skal køre ud med håndkraft, og du sparer derfor både kræfter og slipper for at stå i regnvejr eller brændende solskin og kæmpe for at få rullet din markise ind eller ud.

Markiseeksperten specialiserer sig i elektriske markiser, og helt unikt fører de kun én model: Benchmark-markisen. Den elektriske markise fra Markiseeksperten findes i forskellige farver og størrelser, så du kan tilpasse den til lige præcis din terrasse eller altan. Og du behøver ikke engang gå på kompromis med dit budget, da de tilbyder landets billigste markiser, gratis levering og gratis opmåling, hvis du køber markisen hos dem bagefter.

Benchmark-markisen er en af de stærkeste markiser på markedet, og den gode kvalitet gør, at den både beskytter dig mod stærk sol, kan holde til relativt stærk blæst og er nem at styre med en fjernbetjening – og du kan endda tilkøbe en boks, der gør det muligt for dig at koble din smartphone til markisen, så du kan bruge den til fjernstyring.

Der er også andet tilbehør, der kan gøre oplevelsen med en elektrisk markise endnu bedre. For eksempel kan du vælge en markise med regn-, vind- eller solsensor, så den automatisk kører ind, når solen forsvinder, eller der kommer lidt for meget blæst, eller ud, når det begynder at regne. Det betyder også, at du ikke behøver gå i panik, hvis du har forladt huset og har glemt at køre markisen ind – hvis vejrforholdene skifter, skal markisen nok selv klare det.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *