Alle elsker pizza - og pizzaovne

MGDK — 21. feb 2022 07:48

Annoncørbetalt indhold

Den italienske hofret har været børnefamiliers yndlingsret gennem mange, mange år. 

Men der er stor forskel på de fryse pizzaer, som mange danske familier købte i supermarked i 1980’erne og de lukus-pizzaer du kan købe på mange restauranter og pizzariaer nu til dags. 

I de senere år er flere og flere danskere begyndt at lave deres egne pizzaer. Altså ikke bare en pizza i ovnen ved høje grader, men derimod pizzaer, som de har bagt i deres egne pizzaovne.

Pizzaovne udendørs i haven

Når man går på en ægte italiens restaurant kan man tit se deres smukke stenovne. De står indenfor i køkkenet på den italienske restaurant. Sådan er det selvfølgelig ikke, når pizza-elskerne i Danmark går i gang med at bage deres pizzaer i deres egne pizzaovne. De pizzaovne er naturligvis placeret i haven. 

De udendørs pizzaovne er enormt hyggelige på lange sommeraftener, hvor man kan sidde udenfor og spise. Men den kan også sagtens bruges i vinterhalvåret. Selvom det ikke er den samme fornøjelse at stå udendørs og putte pizza i ovnen i sne og regn, som det er i smukt sommervejr. Men ovnen kan bruges året rundt.

Byg selv pizzaovn

Hvis du også vil have fingrene i en pizzaovn, kan du vælge mellem forskellige muligheder. Du kan købe en pizzaovn, som bliver leveret og installeret for dig. Du kan købe en pizzaovn, som en slags samlesæt, som du selv samler hjemme i haven. 

Men du kan også selv bygge din pizzaovn helt fra bunden! Det er selvfølgelig ikke verdens nemmeste projekt, så hvis du har 10 tommelfingre skal du nok hellere overveje at købe et samlesæt eller får nogen til at bygge pizzaovnen for dig. Men med lidt tid og snilde kan du godt selv bygge en pizzaovn. Vi har endda hørt om en simpel pizzaovn, som kan bygges på en weekend med meget få materialer. Men det afhænger selvfølgelig af hvilken kvalitet du helst vil gå efter.

Og jeg garanterer dig for at pizzaerne smager endnu bedre, hvis du selv har bygget ovnen! 

De fleste elsker at rejse til Italien

Hvis du er en pizza-elsker, er du højst sandsynlig også en af de mange, der drømmer om at rejse til italien på ferie. At sidde der på et lille italiensk torv med et glas lokalt vin og en ægte italiensk pizza foran sig. 

Men vi har jo alle hørt om drivhus-effekten, så hvis du vil tænke på klimaet skal du overveje om det er vejen frem. Om det er dét værd i forhold til klimaet. En flyrejse til Italien er jo ikke gratis i det store klimaregnskab.Men der er mange ting vi kan gøre for at mindske co2 udslippet. For eksempel kan du overveje at tage toget til Italien fremfor at flyve?

Læs nærmere om hvad der kan gøres for at mindske Co2 udslippet