Årets påske står til at sætte rekord i boligsalg

Admin — 24. apr 2019 22:02

Der er ikke alene været varmt vejr i påsken 2019 – det har også været hotte dage på boligmarkedet.

Ifølge mæglerfirmaerne RealMæglerne og BoligOne ventes påsken nemlig at sætte salgsrekord i antallet af solgte boliger.

Traditionelt daler salget af boliger i påsken, men i år tegner der sig formentligt et andet billede, men i år ventes antallet af solgte boliger at blive mindst 36 procent højere end sidste års påskesalg.

I hvertfald hos RealMæglerne og BoligOne.

Det går imod den udvikling der ellers har været de senere år, hvor salget hos de to kæder i perioden marts og april været nogenlunde stabilt de sidste fire år, men med tendenser til mindre aktivitet på boligmarkedet i påskemåneden, der ligger i enten marts eller april.

Mæglerne kommer med dementi

Der er aldrig blevet solgt så mange boliger i en påskemåned tidligere, og det får Preben Merrild Angelo, direktør i RealMæglerne og BoligOne til at komme med et dementi angående tidligere udtalelser omkring forventningerne for påsken.

Ifølge Preben Merrild Angelo har RealMæglerne og BoligOne i de første tre uger af april solgt ligeså mange boliger som i hele marts.

Oveni forventer han, at salget kommer til at ramme det højeste niveau i en påskemåned i ejendomsmæglerkædens historie.

Hvordan salget er gået for de andre ejendomsmæglere på markedet, vides endnu ikke, men der er god grund til at tro at tendensen ikke er forbeholdt de to kæder.

Dog foreligger der endnu ikke endelige tal på området fra hverken RealMæglerne, BoligOne eller de andre kæder, så det er endnu ikke til at sige om de 26 procent som salget som minimum ventes at været steget holder stik.

Traditionelt set er det sommerhusene, der bliver mest handlet i påsken, så man kan nå at få glæde af den nye sommerbolig samme år som huset købes, men i år har både ejerlejligheder og villaer også været i høj kurs, hvilket kan være med til at forklare den forventede stigning.

Samtidig er vi i en periode med en utrolig lav og fordelagtig rente, og det er året før, at de nye boligvurderinger gør deres indtog, hvilket betyder at det er et usædvanligt attraktivt tidspunkt at investere i en ny bolig fra nu og indtil næste forår, for selvom renten skulle stige i mellemtiden, er det nok tvivlsomt at den ligefrem laver rekordspring.

Men det ændrer ikke på nu nok er det mest fordelagtige tidspunkt nogensinde.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *