5 nemme og kønne blomster til haven

Admin — 19. maj 2019 22:06

Se hvilke flerårige planter der er umulige at slå ihjel og som kan pryde din have, selvom du ikke har grønne fingre.

De fleste der har en have, vil gerne have at den er rar og hyggelig at opholde sig i, men det er langt fra alle der har tiden, modet eller evnerne til at lave eller at holde den.

Men det er der heldigvis råd for, hvis du vælger disse flerårige planter, der er rigtig lette at passe, kan du alligevel få en flot og farvestrålende have med fine bede.

Rød Solhat /Purpursolhat (Echinacea)

Denne blomst stammer oprindeligt fra Nordamerika, og er en flot lille blomst af typen staude. Bladene er som regel rødlige eller lilla og hvis du ellers bare sørger for at nippe døde blomsterhoveder, altså fjerne dem, med jævne mellemrum, har du glæde af dem hele sommeren.

Skumblomst (Tiarella cordifolia)

Denne plante har også sin oprindelse i Nordamerika, de hvidlige blomster kan mere end blot at være kønne og se skumagtige ud. De tiltrækker nemlig også både sommerfugle og bier.

Det er en langstilket plante og blomsterdelen bliver mellem 5 og 10 cm høje, så den rager fint op mellem andre planter, da stilkene kan blive helt op til 30 cm høje.

Planten kræver kun vanding i tørre perioder og ellers passer den sig selv, hvis den ellers er blevet plantet det rigtige sted, hvilket er et sted med skygge og fugtig jord.

Pæon (Paeonia)

Dette er en staude med rødlige, hvide eller gule blade alt efter sorten, som der findes hele 18 af. Men uanset, hvilken du vælger er den let at tage sig af.

Et mere mundret navn for den europæiske oprindelige art, er bonderose og den blomstrer som regel fra slutningen af maj.

Da den har store blomster, har den ofte har brug for at blive bundet op ad et espalie eller et stakit for at kunne holde sig oprejst, men det er så også det eneste.

Sibirisk Iris (Iris siberica)

Her skal bedet godt nok holdes fugtigt gennem hele foråret og sommeren, men den fine iris med de blå blomster er det hele værd.

Det er en staude, der bliver næsten en meter høj og som blomstrer i maj og juni, men den er også dekorativ, når den ikke blomstre, fordi den beholder de dekorative frøkapsler året rundt.

Når først du har plantet den sibiriske iris, skal den blive stående der, da den ikke har godt af at blive plantet om.

Sølv-Perovskia (Perovskia atriplicifolia)

Denne staude stammer fra Asien og områder som Pakistan, Iran og Tibet. Den er lidt buskagtig og har flotte lilla blomster. Den er hårdfør og tåler tørkeperioder rigtig godt.

Den blomstrer i juli til oktober, så du har glæde af de violette farver i mange måneder.

Planten vokser og breder sig meget og har kraftigt rodnet, så det kan være en god ide at sætte den i en potte.

Engelsk græs (Armeria maritima)

Denne plante er vintergrøn, og når den blomstrer, er det med små fine lyserøde blade ud. Trods det sarte udseende er den meget hårdfør.

Planten har det bedst i mager jord.

Nip de døde blomster af og se den blomstre flere gange i samme sæson.

bruger kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *