3 årsager til at dansk design er så populært

MGDK — 22. jul 2022 10:34

Annoncørbetalt indhold

Selv den dag i dag kan man se danske klassiske møbeldesigns rundt omkring i landet - både i ældre huse, men bestemt også i de nye. Flere af de populære designs er blevet populære på ny og producenterne producerer stadig møbeldesigns på livet løs. Hvad er dog årsagen til, at disse danske møbler bliver ved med at være populære? Det forsøger vi at give et svar på i denne artikel.

1.  Minimalistisk stil

Først og fremmest må vi pege på den minimalistiske stil, som efterhånden kendes som skandinavisk indretning. De danske designs er oftest i denne stil, idet de er designet i tidløs stil, lyse farver, simple snit og stilrene linjer. Den skandinaviske stil har fået international opmærksomhed, og her passer de klassiske danske stole perfekt ind.

Hvis man i det 21. århundrede ønsker at skabe en minimalistisk stil i sin lejlighed eller i sit hus, oplever mange at de ender med at investere i dansk design eller noget, som minder meget om.

2.  De danske symbolske værdier

Nogle mener, at fordi disse designs blev etableret og skabt tilbage i midten af 19. hundredetallet, symboliserer mange af disse danske designs starten på det velfærdssystem, som vi har i dag.

I mange lande i verdenen er præcis velfærdsstaten og det samfund, som vi har i Danmark, et mål. Mange drømmer om at leve i et land, hvor sundhedsvæsenet, uddannelser og meget andet er betalt gennem skatter. På den måde, har alle de samme muligheder i samfundet. Måske er det en betydning, som vi selv på en måde har tillagt de danske møbeldesigns, men det betyder ikke, at vi ikke er kendt for det i omverdenen.

Møblerne kommer til at signalere køberens politiske status, hvis man eksempelvis bor i USA og har y-stole eller Arne Jacobsen designs i sin spisestue.

3.  Bæredygtighed

Bæredygtighed er for alvor et emne, som er oppe i tiden. Her matcher dansk design helt ualmindeligt perfekt! De danske designs er fra en tid, hvor man ikke havde masseproduktioner på samme måde, som vi har i dag. Fokus blev derfor helt naturligt mere på kvalitet, holdbarhed og gode materialer. Det stemmer overens med nutidens fokus på bæredygtighed, hvor vi altid bliver opfordret til at købe holdbare produkter og have fokus på materialer og kvalitet.

Med andre ord passer de danske designs ind i det 21. århundredes samfundsmæssige fokus på bæredygtighed. Selvom det måske ikke var intentionen tilbage i 40’erne, 50’erne og 60’erne, hvor mange af disse møbler første gang blev skabt, passer de danske designs værdier med værdierne hos mange folk i dag.